Pas godt på dit cashmere - gode råd og fif til længere holdbarhed

Her er nogle gode råd til pleje af cashmere:

Vask forsigtigt:
Cashmere bør vaskes med omhu. Anvend en mild og skånsom uldvaskemiddel, og undgå at vride eller strække cashmereprodukterne under vasken. Håndvask anbefales generelt, men hvis du vælger at maskinvask, skal du bruge en skånsom cyklus med koldt vand og placere cashmereprodukterne i en vaskepose for at undgå friktion og træk. HUSK kun at brug en lav centrifuge hastighed.

Tør fladt:
Efter vasken skal cashmereprodukter lægges fladt til tørring på en ren og tør overflade. Undgå at hænge dem op, da det kan forårsage, at cashmere strækkes og mister formen.
Undgå varme og direkte sollys: Cashmere bør beskyttes mod direkte varme og sollys, da det kan forårsage krympning og farveblegning. Undgå at placere cashmereprodukter i nærheden af varmeapparater eller udsætte dem for sollys i længere tid.

Fjern nuller:
Cashmere vil pille lidt genem tiden og ved brug da det er korte fiber. Læg din cashmere bluse fladt på et bord og brug endten en maskine eller en kam beregnet til cashmere til forsigtigt at fjerne fnuller mm. med. På den måde får du et flot resultat og din bluse vil se ud som næste ny igen.

Opbevar korrekt:
Når cashmereprodukter ikke er i brug, skal de opbevares korrekt for at undgå skader. Fold dem omhyggeligt og opbevar dem i en lufttæt beholder eller en stofpose for at beskytte dem mod støv og insekter. Tilføj gerne nogle lavendelsække eller cedertræsprodukter i opbevaringsområdet for at hjælpe med at holde dem friske og afskrække insekter.

Undgå kontakt med grove overflader og smykker:
Cashmere er en blød og delikat fiber, der kan blive beskadiget af ru overflader og skarpe smykker. Vær forsigtig, når du bærer cashmereprodukter, og undgå at gnide dem mod ru overflader eller kombinere dem med smykker, der kan trække tråde eller forårsage huller.

Fjern pletter forsigtigt:
Hvis du kommer ud for en plet på cashmere, skal du handle hurtigt. Brug en ren klud eller svamp dyppet i en mild sæbeopløsning til at forsigtigt duppe pletten. Undgå at gnide eller strække stoffet, da det kan forværre pletten eller forårsage skader på cashmere.

Ved at følge disse plejeråd kan du forlænge levetiden og bevare den bløde og luksuriøse fornemmelse af dine cashmereprodukter.