MIG OG PISTACHE,

Det er præcis 12 år siden, jeg realiserede min længe spirende drøm om at etablere min egen lille modeforretning ”Pistache” på Rungsted Havn. Det var egentlig ikke en idealiseret tanke om det selvstændige liv, der fik mig til at satse alt og forfølge drømme – det var grundideen jeg ikke kunne slippe og som blev ved med at forfølge mig; - jeg måtte føre den ud i livet.

 

Min grundidé var mit anker og mit faste holdepunkt; velmenende råd og kyndig vejledning var selvfølgelig en nødvendighed, hvis min idé skulle have de bedste betingelser og muligheder for at udfolde sig, men jeg dristede at holde stædigt fast i min idé og fokusere på mit mål. Selvfølgelig blev der lyttet til andre, men ikke for meget… mavefornemmelsen var, og er, til stadighed min guideline.

 

Konceptet var enkelt; at tilbyde shopping i et afstressende, uhøjtideligt og uprætentiøst miljø. Sortimentet skulle være bredt funderet og favnende alt i tøj, sko og accessoires. Stilen jeg tilstræbte skulle være tidløs, enkel og feminin med modspil af det cool, kant af boheme og noter af det ”rå”. Priserne skulle være til at komme i nærheden af. Missionen var at gøre mode og styling tilgængeligt og ukompliceret. Visionen var, med afsæt i den enkelte kunde, at inspirere, at foranledige proces "opbyggelse af kundens eget unikke udtryk" og give den næring til at gro.

 

Endvidere var det magtpåliggende at de fysiske rammer skulle emme af ro og overskud – ingen pulserende støj eller væld af indtryk, - ingen tidspres, inden forvirring. Beliggenheden skulle være unik, i smukke omgivelser og i et afstressende miljø. En lille enklave hvor tid ikke opleves som en presserende faktor – et sted hvor livet går sin stille gang. Her skulle det være ok at granske, føle, prøve, summe og fornemme uden betingelse eller forventning om køb. Atmosfæren skulle være uhøjtidelig, imødekommende, uprætentiøs og afslappet. Tid og tålmodighed doseret i de mængder, der var behov for.

 

Her 12 år efter, hvor jeg har lært en del, ikke bare om modebranchen, men også om, hvad der skal til for at komme i mål og ikke mindst om, hvad der skal til for at ”stay tuned”, kan jeg blot sige, at det har været det hele værd. Der har været perioder, hvor der er blevet knoklet igennem; - det er der stadig; - og der har været perioder, hvor der har været kampe at kæmpe, og perioder med bump på vejen, men rejsen har, i altovervejende grad, været magisk, - og jeg har på intet tidspunkt betvivlet realiserbarheden af min drøm.

 

Rejsen har involveret 100 procent tillid til mavefornemmelsen og til mine medarbejdere, 0 procent skideballer og én lov; at vi internt hos Pistache altid opfører os ordentligt overfor hinanden og opretholder den gode tone. Ingen tøsefnidder og ingen dårlige ”vibes”. Derudover, som sagt, er dét at udvise grænseløs tillid til mine medarbejdere, mit manifest – et bevidst valg som sparer mig for mange spildte kræfter, og et valg, som også kommer mine medarbejdere til gode, fordi der implicit med tillid følger muligheder for at udfolde sig og for at vokse som menneske.

 

For mig har Pistache været det HELT rigtige valg, et valg som jeg på ingen måde fortryder – heller ikke på dage med modgang. At tænke positivt er min overlevelsesmekanisme. Hvert et skridt på vejen har været en lille sejr og er det stadig. Vores verden står aldrig stille. Nye muligheder opstår – mange griber vi. Udvikling er en drivkraft; en energi rus, som giver mig næring til fortsat at ville udleve min drøm.

 

Tak fordi du læste med.

De aller bedste hilsner

Charlotte Barslund